Verwarming ondersteuning met zonneboiler

Ondanks dat het plaatsen van zonnepanelen de makkelijkste manier is om wat aan duurzaamheid te doen, EN onze maandlasten naar beneden te krijgen, heeft het nog steeds mijn voorkeur om een aanval te doen op ons gas verbruik. Kosten voor gas zijn nog steeds 2 maal zo hoog als stroom, en ik denk gezien de overcapaciteit op stroom investeren in gas vervanging beter is op lange termijn.

Ik ben de laatste paar weken weer aan de gang gegaan met wat onderzoek en kom ik (gelukkig) een paar websites tegen waar er inderdaad een setup is met CV zonneboiler ondersteuning. Maar in de gevallen die ik gezien heb om er echt wat mee te kunnen doen, moet je wel denken aan een buffer vat van 1000L en een bende heatpipes. Gelukkig hebben we met ons dak een ideaale opzet om dit te ondersteunen.

Waar ik over aan het denken ben is om 2 vaten te hebben en deze obv 100 of 120 heatpipes te verwarmen. Eén boiler vat voor het douchen, en het grote vat voor CV ondersteuning / verwarming. Een nadere mogelijkheid die ik tegenkom is om middels een pelletCV kachel het water op temp te houden voor de verwarming.. maar die optie zie ik meer als aanvullend, dan primair.. eerst maar zonneboiler opzet verder onderzoeken.

Misschien leuk om de info even toe te voegen:
http://www.futurenrg.nl/project.aspx?id=1
http://www.duurzaamlithoijen.nl/wordpress/duurzame-warmte/

To be continued…

Dit bericht is geplaatst in Stroom. Bookmark de permalink.