Graaddagen toevoegen

Ik heb op internet weerstation gegevens van Eelde gevonden welke dagelijks worden bijgewerkt. Gisteren zitten knutselen om deze gegevens automatisch in mijn database in te lezen zodat ik temperatuur en graaddagen gegevens kan gebruiken.

We wisten al dat met vloerverwarming je eigenlijk (veel) energie in de vloer moet stoppen voordat het huis gaat verwarmen. Dit is erg nadelig als het huis maar iets verwarmd hoeft te worden (laag aantal graaddagen). Maar we zien nu ook wanneer het echt wat kouder wordt dat het toch beter rendeert. De warmte (en dus energie) blijft beschikbaar in de vloer en hebben daar nu voordeel bij.

Totaal gas verbruik is percentueel gezien laatste paar dagen met ongeveer 20% gestegen (van 8m3 naar 9,5m3), maar het aantal graaddagen met 55% (van 11 graaddagen naar 17 graaddagen).

Dit bericht is geplaatst in Gas, temperatuur. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Graaddagen toevoegen

  1. cynthia schreef:

    Eric,

    Het duizelt me al deze gegevens. Waar ik van mijn stoel van val is jullie verbruik wat laag!!! Snap niets van ons verbruik… Mooie foto zeg hierboven..

Reacties zijn gesloten.